Børneorm giver kraftig irritation og kløe omkring endetarmsåbningen, hovedsaligt aften og nat. Dette kan give søvnbesvær, rastløshed og generel irritation.

Børneorm skyldes en orm der er omkring 10 mm x 0,5 mm, der har mennesket som eneste vært. Den kløende og irriterende fornemmelse omkring endetarmsåbningen, skyldes at hun-ormen bevæger sig en smule udenfor endetarmen, hvor hun kan lægge op imod 10.000 æg af gangen. Dette sker hovedsaligt om aftenen og natten, og man vil kunne se ormen direkte i disse tidspunkter.

Man bliver smittet fra direkte fra endetarm til mund, eller fra et lagen eller håndklæde en smittet har benyttet. Æggene kan overleve et par uger udenfor kroppen, og det er derfor let at blive smittet hvis én i familien er blevet smittet. Det er derfor at man anbefaler at hele familien behandles samtidig.

Hvis man er smittet skal man i medicinsk behandling, og samtidig være ekstra opmærksom på hånd hygiejnen, samt kogevaske undertøj, lagner og håndklæder for at mindske smitterisikoen.

Har du spørgsmål til behandlingen eller andre spørgsmål, er du velkommen til at komme på apoteket og snakke med os.