Børn elsker at lege udenfor, når solen skinner. Og med et par forholdsregler om den rette beskyttelse, kan du også roligt sende dem afsted.

Solsikre vaner

Der er god grund til at beskytte børn mod solen, for jo oftere man udsættes for solen og solskoldninger i barndommen, jo større er risikoen for at udvikle hudkræft senere i livet. Og du kan lige så godt give børnene de gode solvaner ind med modermælken.

  • Børn under 1 år bør ikke opholde sig i direkte sol. De bør altid dækkes til med tøj og bør ikke smøres ind i solcreme.
  • Børn bør opholde sig mindst muligt i direkte sollys mellem kl. 12-15 fra april-september. I det tidsrum bør de primært opholde sig inden døre eller i skyggen.
  • Klæd børnene på til sol, når de leger udendørs i de varmeste timer – også selvom de opholder sig i skyggen det meste af tiden. Vælg løsthængende tøj der dækker albuer og knæ og giv dem en solhat på, der beskytter hovedet, ansigtet, nakke og ørerne. Der findes også UV dragter, som indeholder et UV filter på mindst en faktor 50.
  • Når I er på stranden, skal du smøre dit barn igen efter badning – også selvom solcremen er vandfast.
  • Solcremen holder nogle timer – for den svedes og slides af. Så smør på igen, hvis I opholder jer længe under solen.
  • Brug solcreme til børn uden parfume og allergifremkaldende parabener.

Høj solfaktor til børn

Vælg en så høj solfaktor som muligt til børn, for næsten alle bruger alt for lidt solcreme og opnår derfor mindre en den halve beskyttelse. Børns hud er ofte sarte og bør få den højest mulige beskyttelse, så du kan roligt vælge en faktor 50+.