Influenzasæsonen er over os, og med Corona i omløb kan det betyde dage i isolation og coronatests, så snart hoste eller let feber melder sig. Hold immunsystemet i form og influenza og forkølelse fra døren.

Vitaminer til immunsystemet

I vinterhalvåret får vi knap så meget frugt og grønt med vitaminer og mineraler. Vitamin C, D, A, B12, folsyre og mineralerne selen, zink og jern har alle betydning for, at dit immunforsvar fungerer. Er du længe om at komme ovenpå efter influenza, bliver du smittet igen og igen, eller vil du bare værne dig mod at blive smittet, så kan en multivitamin i tilstrækkeligt høje doser af de nævnte vitaminer og mineraler være en god ide. 

En god fordøjelse til et godt helbred

Fordøjelsen er grundstenen til et godt helbred, bl.a. fordi det er via fordøjelseskanalen, at vi skal optage de næringsstoffer vi spiser. Tarmen består af både gavnlige og sygdomsfremkaldende bakterier. 

En sund tarmflora består af en stor variation af forskellige stammer af sunde mælkesyrebakterier. Ønsker du et tilskud af mælkesyrebakterier, så anbefaler vi at udsætte tarmen for fleste mulige stammer af mælkesyrebakterier ved fx at skifte mellem forskellige præparater eller vælge et præparat med mange stammer.

Beskyt slimhinderne i luftvejene

Slimhinderne i luftvejene er vores første værn mod virus. Det er en god ide at beskytte og styrke slimhinderne fx med Echinaceforce fra A Vogel eller KanJang, som begge er naturlægemidler med dokumenteret virkning mod forkølelse. 

Schisandra er en adaptogen urt, som ligeledes bidrager til de øvre luftvejes normale funktion og den findes bl.a. i Biosyms OmniVital. 

Har du kriller eller smerter i halsen, så hjælper timian i Halsmiksturen fra Drogens Vital ved ru og tør hals og svælg. Bronchoforce fra A Vogel indeholder ligeledes lakridsrodsekstrakt med timian og mildner irritation i de øvre luftveje.