Når overgangsalderen indtræder er det tid til at skifte hudplejeprodukter. Ligesom kroppen påvirkes af det faldende østrogenniveau, så reagerer huden også på ubalancen i hormonerne.

Mere fedtet og uren hud
Østrogenet er medvirkende til at afbalancere niveauet af testosteron (det mandelige kønshormon) i kroppen, så når mængden af østrogen falder, vil mængden af testosteron stige. Det får produktionen af Sebum til at stige, og huden kan blive mere fedtet. Der er kvinder, der allerede i 40-års alderen oplever at få flere bumser og generelt uren hud. Andre oplever mere hårvækst på hagen, det er også den øgede mængde af testosteron, der er spil.

Grå og udtørret hud
Østrogenet spiller også en vigtig rolle i dannelsen af nye hudceller, så det vil tage længere tid for huden at genopbygges. Der dannes samtidig mindre fugt til huden og vi mister 30 procent kollagen (hudens elastik) de første fem år efter overgangsalderen, så huden kan blive mere grå og udtørret at se på og der kan hurtigt dannes flere rynker.

Pas på solen
Der er heldigvis meget, du selv kan gøre for at passe på din hud i overgangsalderen. Først og fremmest bør du være ekstra varsom med at få solskader, for din hud er mere skrøbelig. Det er også specielt i overgangsalderen, at solen kan give pigmentpletter, det undgår du ved at bruge en ansigtscreme med høj solbeskyttelse hele året.

Og husk solbrillerne, hvis du skal opholde sig i direkte sol. Det giver ekstra beskyttelse på huden omkring øjenpartiet.

Antirynkecremer strammer op igen
Der er også gevinster at hente ved at bruge ansigtsrynkecremer, for de hjælper huden til at blive mere spændstig igen. Gå efter de produkter, der særligt udviklet til kvinder 50+, for de indeholder bl.a. den ekstra fugt, de hud har brug for lige nu.

Plej din hud til natten
Plej og værn om din hud, som du plejer sin krop. Huden har også brug for, at du får en ordentlig søvn, for det er imens du sover, at huden arbejder og genopbygges. Husk at rense huden hver aften, før du går i seng. Du kan med fordel give huden ekstra næring med en god og fugtig natcreme.

Genopret huden indefra
På Frederiksberg- og Gl. Kongevej Apotek forhandler vi IMEDEEN, som er hudplejetabletter, der stimulerer dannelsen af kollagen- og elastinproteiner. Den virker altså i de dybere lag af huden, hvor cremerne ikke kan nå ned. Du vil opleve at huden bliver fastere og mere jævn, og der vil være færre rynker.