Influenza skyldes smitte med influenzavirus, som viser sig i tør hoste, feber, ømhed i muskler og led samt hovedpine. Influenzaen rammer landet hvert år og optræder ofte i epidemier, hvor mange bliver ramt af sygdommen samtidig. Man har størst risiko for at blive smittet hvis man har et svækket immunforsvar eller er i kontakt med personer der har sygdommen.

Hvad kan jeg gøre for at beskytte mig?
Da antibiotika kun virker på bakterier og ikke vira, er den eneste mulighed for at beskytte sig mod en infektion ved at blive vaccineret. Da virussen ændrer sig en lille smule hvert år, bliver der produceret en ny vaccine hvert år som tager udgangspunkt i anbefalingerne fra WHO. Man anbefaler at personer med kroniske sygdomme lader sig vaccinere, da disse grupper er mere udsatte for at få betydelige gener af en influenza infektion. Men da virussen ændrer sig en smule hvert år, skal man gentage vaccinationen hvert år.

Ellers kan god håndhygiejne og omtanke reducere risikoen for at få influenza.

Hvad hvis jeg bliver syg?
Typisk varer et influenza forløb i 1-2 uger. Den første tid oplever man høj feber, samt træthed og hoste der varer længere tid. For de fleste forløber en influenza uden komplikationer, men for risikogrupperne kan der forekomme komplikationer i form af andre infektioner, såsom lungebetændelse.

Har du yderlige spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på apoteket.

Sund og Rask helseshop på Gl. Kongevej ApotekHar du svært ved at komme dig igen ovenpå en influenza eller bliver du syg igen og igen, så kunne det tyde på, at dit immunforsvar ikke er helt på toppen. Der er flere vitaminer og mineraler, som er vigtige for et velfungerende immunforsvar.
Læs mere om immunforsvaret på sundogrask.com eller få personlig vejledning i Sund og Rask.


SUND OG RASK
er en helseshop på Gl. Kongevej Apotek, Gl. Kongevej 76. Her kan du få kyndig vejledning i brug af bl.a. kosttilskud, naturlægemidler og homøopatiske lægemidler.