Håndkøbslægemidler

Håndkøbslægemidler er medicin, som kan købes uden en recept. Du kan købe alle håndkøbslægemidler på apoteket, men i begrænsede pakningsstørrelser. Har du brug for større pakninger, skal du have midlerne på recept.

Mange af håndkøbslægemidlerne kan også købes andre steder end på apoteket, som fx i supermarkeder eller på tankstationer. Her får du dog ingen vejledning, da personalet ikke er uddannet til at vejlede i brug af medicin.

Selvom håndkøbslægemidler er lettere tilgængelige end receptmedicin, betyder det ikke, at de er ufarlige. Følg altid indlægssedlens anvisninger for hvor meget og hvor ofte du må tage din medicin og spørg på apoteket, hvis du er tvivl.

Særlige forholdsregler

Er du gravid, så undersøg om du må tage præparatet – det står på indlægssedlen. Det frarådes generelt at give børn under 2 år medicin uden lægens anvisning.

Der kan være bivirkninger også ved håndkøbsmedicin, så spørg på apoteket, hvis du tager anden medicin eller stærke kosttilskud. Du kan også selv undersøge om der er kombinationer af medicin, du skal være påpasselig med på min.medicin.dk.