Pillepas

Skal du ud og rejse, og tager du medicin med euforiserende virkning, så har du måske brug for et pillepas.

Medicin med euforisende virkning

Stortsat alle lande kræver dokumentation for at medicin med euforiserende virkning er til eget forbrug. Euforiserende stoffer påvirker centralnervesystemet og kan indeholde fx morfin eller lign. beroligende midler. Det er oftest præparater som sovemedicin eller stærkt smertestillende medicin, som kræver pillepas.

Lægemidler om fx astmamedicin, hjertemedicin, gigtmedicin, hormoner og antibiotika kræver sjældent pillepas eller medicinattest. Men spørg på apoteket, hvis du er tvivl.

Schengen-lande kræver pillepas

Det er landende inden for Schengen-aftalen, der kræver pillepas. De omfatter:

Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Finland, Frankrig, Estland, Grækenland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien (inklusiv De Kanariske Øer), Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Lande uden for Schengen

Hvis dit rejsemål går til et land, der ikke er omfattet af Schengen-aftalen, så kontakt den pågældende ambassade og forhør dig om hvad der kræves af dokumentation. På apoteket kan du også få udstedt en  medicin attest, men det er dit eget ansvar at undersøge, om medicinattesten er tilstrækkelig dokumentation. Det kan også være en god ide at få en erklæring fra din læge.

Læs mere om at rejse med medicin på Netdoktor

Sådan bestiller du pillepas

På Frederiksberg- og Gl. Kongevej Apotek kan du få pillepas på medicin, som er udstedt på Frederiksberg- eller Gl. Kongevej Apotek. Men først skal du gå ind på apoteket.dk og udfylde oplysningerne efter anvisningerne.

Liste over præpater der kræver pillepas

Pille-passet gælder højest 30 dage, og er gratis hvis det er til et land der er med i Schengen-aftalen. Hvis dit lægemiddel ikke står på listen, behøves der ikke pille-pas, men det anbefales altid kun at tage det medicin med, som du skal bruge i perioden.

Du skal altid vælge det apotek hvor du har fået udleveret medicinen. Dette skyldes at det skal underskrives fra apotekets side af, at informationerne stemmer overens med recepten.
Pille-passet kan forventes klar efter 1-2 arbejdsdage.

Ved afhentning af pille-passet skal du medbringe:
• Recept; hvis du selv har recepten skal du medbringe den. Hvis det er en elektronisk recept ligger den på apoteket.
• Dokumentation for din adresse
• Dit pas